Ako správne skladovať granule pre mačky a psov?

Kŕmenie suchými granulami je vo svete maznáčikov najpohodlnejší spôsob kŕmenia. Správne skladovanie granúl je zásadná vec, ktorá hrá veľkú úlohu pri udržaní kvality granúl pre vašich maznáčikov. 

Viete, že najväčším nepriateľom granúl je vlhkosť, nadmerný prístup vzduchu a vysoká teplotaIch pôsobením sa totiž dlhodobo zvyšuje riziko, že sa krmivo skazí a ohrozí zdravie zvieraťa. Správnym skladovaním si granule naviac zachovajú tie najlepšie vlastnosti. Vo chvíli, keď vrece otvoríte, je doporučené spotrebovať granule do 3 mesiacov. To isté platí pre uskladnenie v zásobníku, kontajneri alebo bareli. 

Ochranu pred nežiadúcimi vplyvmi na kvalitu granúl riešime už v priebehu výroby (výrobnými procesmi a vhodnými obalmi), ale dôležité je na ňu pamätať i u vás domaPredovšetkým však pri uskladňovaní otvorených granúl.

Správnu ochranu docielite buď dôkladným opätovným uzavretím originálneho obalu, alebo použitím zásobníka (barel / kontajner na granule). Práve kontajner na granule je obľúbeným (a zároveň istejším) riešením, pretože dobre tesní, uľahčuje manipuláciu a nehrozí pri ňom, že ho nedočkavé zviera v nestrážený okamih prehryzie, ako sa to môže stať v prípade vreca.

Pre mačky a menšie psy odporúčame barely na granule s objemom 10 litrov, pre veľké psy alebo početnejšie zvieracie svorky máme k dispozícii barely na granule s objemom 50 litrov.

Kontajner má hranolovitý tvar, veko s tesniacim krúžkom so 4 klipmi. Kontajnery na krmivo (barely na krmivo) nájdete na e-shope fitmin.sk

Kontajner na krmivo 10 L                                   Kontajner na krmivo 50 L

 

Kontajner na granule

Okrem funkčnosti sme sa zamerali taktiež na dizajn, aby dobre barely na krmivo vyzerali i v interiéri a nemuseli byť schované v špajze. Veríme, že sa vám páči. Prázdny a otvorený barel, pred naplnením granulami, môže byť naviac i zábavnou hračkou alebo úkrytom pre mačiatka.

Odmerka na granule

Aby sa vám granule dobre naberali a servírovali do misky, odporúčame používať praktickú odmerku Fitmin. Odmerka na granule má objem 500 ml, z jednej strany má praktický klip a merné jednotky pre lepšie dávkovanie. Využiť ju môžete taktiež ako odmerku ku správnemu dávkovaniu vody pre udržanie pravidelného pitného režimu pre vášho maznáčika. 

A na záver pre vás máme niekoľko tipov, na čo pamätať pred každým nasypaním granúl do zásobníka:

  1. Odstráňte všetky staré granule. V opačnom prípade by sa granule na dne nikdy nedostali von a mohli by sa začať kaziť.
  2. Zbavte nádobu všetkých nečistôt, vrátane mastnoty.
  3. Uistite sa, že v bareli nezostala vlhkosť po umytí.
  4. Pokiaľ vraciate do nádoby nezjedené granule z dennej dávky, nemiešajte ich s tými v zásobníku, môžu totiž obsahovať vlhkosť zo slín. Nechajte ich v zásobníku oddelene, napríklad uložené v odmerke.
  5. Vždy zavrite veko.

PREJST DO E-SHOPU