Uvádzame na trh nové krmivo pre malé hlodavce Fitmin For Friends

Značka Fitmin rozširuje svoje portfólio a ako novinku uvádza na trh aj kompletné krmivá pre malé hlodavce. Vďaka ich komplexnému zloženiu, na ktorom Fitmin spolupracoval s odborníkmi na výživu práve malých hlodavcov, tak značka prináša nový rad krmív Fitmin For Friends, ktoré sú inšpirované prírodou a doplnené o vedecké poznatky. 

Domáci miláčikovia už dávno nie sú len mačky alebo psy. V mnohých slovenských domácnostiach sa deti starajú práve o malé hlodavce, teda škrečky, morčatá, králiky a ďalšie. Značka Fitmin teraz rozširuje svoje portfólio, aby sa mohla postarať o všetkých miláčikov bez ohľadu na ich veľkosť.

Krmivo pre králiky (Fitmin for Friends Rabbit)

FFF_granule_kralik_tubus+obsah   ForFriends - králík_web (62 of 83) bez rukou

Kompletné krmivo pre králiky spĺňa vysoké požiadavky odborníkov aj skúsených chovateľov. Krmivo Fitmin For Friends pre králiky obsahuje vlákninu, ľanové a sezamové semienko, zmes bylín na podporu imunity. Zdroj kvalitnej vlákniny je nevyhnutný pre normálnu funkciu zažívacieho traktu a čriev.

Vláknina - Lúčne seno, ríbezľové a jablčné výlisky, skorocelová vláknina (Psyllium) – zdroje kvalitnej vlákniny nevyhnutné pre normálnu funkciu tráviaceho traktu a čriev. Ľanové a sezamové semienko - zdroj OMEGA 3 (alfa linolénová -ALA) a OMEGA 6 (linolová) nenasýtených mastných kyselín, ktoré prispievajú k rozvoju nervovej sústavy a mozgu a podporujú normálne trávenie. Zmes bylín (Žihľava , Púpava, Harmanček, Lipa, Medovka, Šípky, Rozmarín) – podporuje imunitu a antioxidačné účinky obsiahnuté v komplexe bylín chránia bunky proti pôsobeniu voľných radikálov.

Zloženie: lucernové úsušky, jačmeň, ovos, kukurica, sušené jablká a výlisky, prírodný zdroj vlákniny, sušená mrkva, senné granule, Psyllium, hrach, sušené čierne ríbezle, sójový olej, sušená červená repa, karób, hydrogénfosfát bylín 0,9%, sezamové semienko 0,5%, ľanové semienko 0,5%, chlorid sodný, kvasničné výrobky, riasa Schizochytrium limacinum, juka.

 

Krmivo pre morčatá (morské prasiatko)

Kompletné krmivo pre morčatá spĺňa vysoké požiadavky odborníkov aj skúsených chovateľov. Krmivo pre morčatá obsahuje ako vlákninu, potrebnú pre normálnu funkciu zažívacieho traktu a čriev, tak juku, Fitmin faktor a pridaný vitamín C, ktoré si nie je morča schopné samo vytvoriť.

FFF_granule_morce_tubus+obsah ForFriends - morčata_web (66 of 81)   

Vláknina - Lúčne seno, ríbezľové a jablčné výlisky, skorocelová vláknina (Psyllium) - zdroje kvalitnej vlákniny nevyhnutné pre normálnu funkciu tráviaceho traktu a čriev. Juka - pôsobí na detoxikáciu organizmu, podporuje funkciu imunitného systému, činnosť pečene a obličiek. Fitmin Faktor – komplex účinných látok podporujúcich imunitu, prispieva k lepšej funkcii čriev, podporuje normálnu funkciu srdca, mozgu a zraku. S pridaným vitamínom C.

Zloženie: jačmeň, lucernové úsušky, sójové bôby, sušené jablká a výlisky, pšenica, prírodný zdroj vlákniny, senné granule, tekvicové vločky, sójový olej, hrach, sušená mrkva, sušené čierne ríbezle, Psyllium, sušená červená repa , zmes sušených bylín, sezamové semienko, chlorid sodný, ľanové semienko, kvasnice, kvasničné výrobky 0,4 %, riasa Schizochytrium limacinum 0,05 %, juka 0,01 %.

 

Krmivo pre malé hlodavce (škrečky)

Krmivo pre malých hlodavcov (Small Rodent) z radu Fitmin For Friends je kompromisnou receptúrou určenou pre viac druhov hlodavcov – škrečok, pieskomil, potkan a myš. Obsahuje sušené kúsky ovocia, ktoré sú skvelou maškrtou pre drobných miláčikov. Overte si vopred diétne potreby vášho maznáčika, napr. osmákov aj činčily odporúčame kŕmiť špeciálnym krmivom určeným presne pre tento druh hlodavcov kvôli striktnejším požiadavkám na stravu. Krmivo pre škrečky Fitmin For Friends obsahuje pivovarské kvasnice, juku a lososový olej, ktorý je zdrojom omega 3 mastných kyselín podporujúcich normálnu funkciu srdca, mozgu a zraku.

FFF_granule_maly_hlodavec_tubus+obsah  ForFriends - křeček_web (26 of 60)

 

Pivovarské kvasnice - bohaté na obsah vitamínov skupiny B, ktoré prispievajú k udržaniu normálneho stavu kože, srsti ak normálnej funkcii imunitného systému. Juka - pôsobí na detoxikáciu organizmu, podporuje funkciu imunitného systému, činnosť pečene a obličiek. Lososový olej - prirodzený zdroj OMEGA 3 mastných kyselín (EPA, DHA), podporujúce normálnu funkciu srdca, mozgu a zraku.

Zloženie: jačmeň, ovos, lucernové úsušky, hrach, ľanové semienko, sezamové semienko, pšeničné otruby, sušené jablká a výlisky, sójové bôby, sušená mrkva, sójový olej, sušená srvátka, sušená červená repa, uhlie ,9 %, lososový olej 0,4 %, juka 0,01 %, šípky, rozmarín, kvasnice.

Prepojenie lásky, prírody a vedy „Rada Fitmin For Friends je postavená na princípe müsli. To znamená, že krmivo je namiešané z niekoľkých komponentov – extrudovaných peletiek a sušených kúskov ovocia a zeleniny. Tie môžete malým miláčikom pridať do dennej dávky alebo cez deň dávať postupne ako maškrty,“ vysvetľuje Ján Novák, špecialista na výživu značky Fitmin. „Extrudované peletky majú tú výhodu, že vďaka veľmi rýchlemu zvýšeniu teploty a vysokému tlaku v priebehu výroby sa štiepia škroby, denaturujú bielkoviny a zvyšuje sa tak ich stráviteľnosť. Takto upravené krmivo vedia jedinci oveľa lepšie využiť a je pre ich organizmus ľahko využiteľným zdrojom dôležitých živín,“ opisuje výhody výroby pán Novák.

Pri tvorbe produktov nezabudla značka Fitmin ani na našu planétu, všetky obaly sú ekologicky šetrné.

„Vnímame, že je potrebné našu planétu čo najmenej zaťažovať, a z toho dôvodu sa v poslednej dobe stále viac snažíme využívať prírodné materiály. Preto vznikla na začiatku vývoja celého radu Fitmin For Friends jasná požiadavka aj na ekologicky šetrné obaly,“ dodáva pani Tamara Jelínková.

 

Krmivo pre všetkých malých chlpatých priateľov

Rad Fitmin For Friends predstavuje kompletné krmivá pre králiky, morčatá a malé hlodavce ako napríklad škrečky. Základom všetkých typov krmív je vláknina (lúčne seno), ríbezľové a jablčné výlisky, skorocelová vláknina (Psyllium), lucerna, juka a prírodné látky obsahujúce omega 3 mastné kyseliny ako napríklad ľanové a sezamové semienka alebo riasa Schizochytrium limacinum.

ForFriends - králík_web (58 of 83)

„Krmivá sú navrhnuté tak, aby dodávali malým hlodavcom všetky potrebné živiny, minerály a vitamíny, a boli pre nich tak chutnou a plnohodnotnou stravou,“ dodáva pán Novák. „V rámci vývoja nového radu sme sa spojili predovšetkým s expertmi z odboru, teda s chovateľmi a špecialistami na výživu práve týchto malých zvierat. Vďaka ich znalostiam mohol rad Fitmin For Friends vzniknúť. Ako u všetkých ostatných krmív pre kone, mačky a psy, sme sa inšpirovali aj prírodou, aby sme sa čo najviac priblížili ich prirodzenej strave,“ vysvetľuje Novák, prečo krmivá obsahujú rôzne druhy kvalitných rastlinných zložiek prirodzene sa nachádzajúcich v strave malých hlodavcov.

ForFriends - morcata_hires (23 of 81)_upr  ForFriends - krecek_web (43 of 60)

Neoddeliteľnou súčasťou sú aj sušené kúsky ovocia a zeleniny, a to predovšetkým jabĺk, mrkvy, karóbu, tekvice a červenej repy.

Môže sa vám tiež hodiť:

LÚČNE SENO

Lúčne seno je dôležitou súčasťou potravy našich najmenších maznáčikov. Seno je vhodné pre králiky, morčatá, škrečky a iné malé hlodavce. Seno je doplnok stravy, ale aj kompletné krmivo. Seno je možné podávať neobmedzene, vždy ale dbajte na stály prístup k pitnej vode.

seno-lucni-dibaq-pet-650g-h-M  seno-lucni-dibaq-pet-650g-d-101-L

PREJST DO E-SHOPU