Zmena krmiva u psa. Ako správne prejsť na nové krmivo?

Prechod na iné krmivo je pre mnoho majiteľov dôležitým a často nutným krokom. Bez ohľadu na to, či sa jedná o zmenu stravy u psa, mačky, králika alebo iného domáceho maznáčika, je nevyhnutné zvládnuť prechod správne, aby nedošlo k problémom s trávením. V prvom rade si treba uvedomiť, že zmenu krmiva nie je dobré urobiť zo dňa na deň.

Najlepší spôsob, ako prejsť na nové krmivo je začať miešať nové a staré krmivo v pomere 20:80 (nové krmivo: staré krmivo). Nasledujúce dni uberať staré krmivo a pridávať nové v pomeroch 30:70, 50:50, 70:30 a 80:20. Po 8 dňoch môžete naplniť misku novým krmivom.

změna krmiva_sk

Sledujte stav vášho psa pri prechode na nové krmivo. Ak si všimnete tráviacie ťažkostí, ako sú hnačka alebo zvracanie, spomaľte a nechajte psovi viac času na prispôsobenie.

Ako vybrať správne krmivo?

Keď si vyberáte nové krmivo, je dôležité si uvedomiť, že všetky krmivá nie sú rovnaké. Rôzne značky a typy krmív majú rôzne zloženie a je potrebné psa pozorovať. Pokiaľ má váš pes nejaké zdravotné problémy ako sú alergie alebo citlivosť na určité prísady, mali by ste sa poradiť so svojim veterinárom. Pre psy s alergiami sme vytvorili špeciálny rad krmív Lamb with Beef, ktorý eliminuje riziká potravinových intolerancií.

Ak ide o výber typu krmiva, môžete sa rozhodnúť pre suché krmivo, mokré krmivo alebo ho môžete kombinovať. Suché krmivo je výhodné pre svoje jednoduché skladovanie. Mokré krmivo môže byť chutnejšie a môže poskytnúť vášmu zvieraťu viac tekutín, čo môže byť užitočné pri sklonoch k dehydratácii.

Pamätajte na to, že krmivo by malo byť prispôsobené veku a aktivitám vášho psa. Napríklad šteňatá potrebujú krmivo s vyšším obsahom bielkovín a kalórií, aby podporilo rast a vývoj kostí a svalov. Staršie psy alebo psy s nižšou aktivitou naopak potrebujú menej kalórií a môžu potrebovať krmivo s menším obsahom bielkovín. Výživové hodnoty sú v každom období trochu iné a treba to mať na pamäti aj pri výbere krmiva.

Granule v našej produktovej rade Výživový program sa nemenia zložením, ale len pomerom živín. Jednoducho vyberáte vrece krmiva podľa veku a stavu psa. Vďaka tomu môžete obsah misky nahradiť zo dňa na deň. Pokiaľ prechádzate na inú značku alebo druh je potrebné urobiť zmenu podľa vyššie uvedeného návodu.

Ďalšou vecou, ​​na ktorú by ste mali dať pozor je množstvo krmiva, ktoré vášmu psovi dávate. Sledujte jeho hmotnosť a udržujte ho v ideálnej kondícii. Pokiaľ váš pes priberá na váhe alebo už má problémy s nadváhou, môžete mu podávať menšie porcie krmiva alebo zvoliť krmivo s nižším obsahom kalórií.

V neposlednom rade zaistite, aby mal váš pes dostatočný prísun vody. Pitný režim je pre zdravie psa dôležitý a môže ovplyvniť jeho trávenie.

Zmena krmiva môže byť pre vášho psa stresujúca, ale pokiaľ postupujete pomaly a starostlivo vyberiete to správne krmivo, bude to prospešné pre jeho zdravie a jeho celkovú pohodu. Nezabudnite však, že každý pes je jedinečný a môže vyžadovať rôzne druhy a množstvo krmiva. Ak máte pochybnosti alebo problémy, poraďte sa so svojím veterinárom.

Kompletný prehľad krmív z našej rady Výživový program, ktorý vám prechod z iného krmiva uľahčí, nájdete na eshope fitmin.sk.

PREJST DO E-SHOPU